Het verzorgen van de dieren

Ons kleindieren verblijf in de geheel verbouwde varkensschuur bied plaats aan allemaal verschillende dieren zoals, hamsters, konijnen, cavia`s, vogels, kippen, kalfjes, paarden, pony `s en de geitjes. Zomers met mooi weer lopen de meeste dieren buiten. Het verzorgen van de dieren doen we dagelijks met onze gasten.

Ook bij de melkkoeien is er altijd wat te doen zoals voer aanvegen en wortelen voeren. Als de koeien voorjaars voor het eerst naar buiten gaan is het een prachtig gezicht om ze te zien springen. Zie ook de foto’s van de koeiendans of de film.

In de winter van 2016/2017 is er een nieuwe stal bijgebouwd. De foto’s ervan staan nu ook online. De koeien worden nu gemolken in een nieuwe carrousel. Hier kunnen 32 koeien tegelijk op gemolken worden. Nu kunnen we alle koeien in een uur tijd melken. Een grote vooruitgang ten opzichte van de oude melkstal waar we ruim 3 uur werk hadden. En dat twee keer per dag! Met een nieuw managementprogramma wordt nu ook de melkproductie geregistreerd. Daarnaast de eet, herkauw en algemene activiteit van de koeien om zo de gezondheid nóg beter in de gaten te kunnen houden.